Invingatori si invinsi in globalizare

Am citit un articol foarte interesant scris de Tiberiu Brailean si as vrea sa vi-l prezint si voua cum ca in acest proces de globalizare exista invingatori dar si invinsi.El scrie acest articol despre cartea autorului spaniol Guillermo de la Dehesa “Invingatori si invinsi in globalizare”, tiparit de editura Historia, Bucuresti, 2007, tradus de Sanda-Ileana Racoviceanu.

Lucrarea prezentata incearca sa tempereze emotiile create de fenomenul complex al globalizarii si sa ne ofere o intelegere mai buna care se bazeaza pe argumente, a ceea ce este globalizarea, economia globala, actiunea mainii invizibile dincolo de frontierele nationale.

Concluzia ce se desprinde este ca “globalizarea nu este un joc cu suma nula, ea are invingatori si invinsi si lor le este acordata atentia cea mai mare in lucrare”.Invingatorii sunt pro-globalistii, iar invinsii marelui proces sunt cei care nu au incredere, sunt refractari la tot si dezamagiti.

Am vrut sa arat prezentand acest articol ca beneficiile si costurile acestui proces asimetric nu sunt distribuite in mod egal, unii castiga, altii pierd, iar autorul cartii incearca sa identifice si pe unii si pe altii.

Daca va pica in mana aceasta carte nu ezitati sa o cititi.generic-invingatori-si-invinsi-in-globalizare-119442

 

Link stire: http://tiberiubrailean.finantare.ro/2009/09/02/invingatori-si-invinsi-in-globalizare/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s